Have yourself a merry little Christmas

Kerst menu 2020

Amuse (keuze uit):
Mousse van chevre met ingelegde citroen op kruidkoek (v)
of
Mousse van eendenlever met truffel op kruidkoek
Voorgerecht (keuze uit):
Diverse slasoorten
met roquefort, peer en walnoot met een mosterdvinaigrette (v)
of
Een proeverij van vis:
potted shrimps met garnaaltjes van Solt, huisgemarineerde gravad lax van
Noorse zalm met mosterd-dillesaus en gerookte IJsselmeerpaling met citroen
of
Charcuterie:
eendenham van boerderij-eend, rillettes van tamme gans en soppressa
van everzwijn, met Monegaskische uiencompote
Soep
Romige Shiitakesoep
met miso, bieslook en Madeira (v)
of
Heldere langoustinebouillon
met venkel en Pernod
Hoofdgerechten (keuze uit):
Bruine linzen
in room met cantharellen, gedroogde cranberries, ei, nigellazaadjes en komijn.
Geserveerd met een mousseline van bloemkool(v)
of
Gebraden kalkoenfilet,
 gevuld met kalfsgehakt en salie, gedroogde cranberries,
pistaches en eensinaasappelsaus.
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gesmoorde bospeen met karwijzaad,
spruitjes met hazelnoot en knolselderij-aardappelpuree met truffel.
Dessert:
Chocoladebavarois met een karamelvulling,
een mini-cake met in rum gewelde rozijnen en witte chocolade,
hangop met sinaasappel en kaneel
Voor bij de koffie of thee :
Huisgemaakte bonbons
Het gehele menu a € 39.50 per persoon.
(Geen minimum afname.)
Uit te breiden met: Selectie van kazen
(supplement € 7.50 pp)
bestaande uit boeren-Kollumer,  Brie de Meaux, Bastiaansen Blauw en
suikerbrood met geitenkaas van de Molkerei.
Begeleid door kletsenbrood, walnoten, druiven en een appelchutney.
 
Bereiding
De gerechten krijgt u gekoeld aangeboden en zijn, mits gekoeld bewaard, 3 dagen houdbaar.
De bereiding is heel eenvoudig, zodat juist óók mensen met minder ervaring
een topdiner op tafel kunnen zetten.
Een duidelijke schriftelijke instructie wordt bij uw bestelling geleverd.
In geval van (kook)nood is de chef van De Smaeckmakers bereikbaar van 16.30 – 18.30 uur op 1e en 2e kerstdag
Afhalen
Donderdag 24 december tussen 13.00 – 19.00 uur of
Vrijdag 25 december tussen 13.00 – 16.00 uur.
U kunt uw bestelling gekoeld afhalen aan de Tuinbouwstraat 19, Groningen.
(Wij verzoeken u het tijdstip van uw voorkeur bij uw bestelling aan ons door te geven)

Bezorgen
Donderdag 24 & Vrijdag 25 december tussen 13.00 – 16.00 uur
(aflevertijdstip is route afhankelijk!)

Groningen Stad € 3.50 per adres
Haren, Glimmen, Ten Boer, Bedum € 7.50 per adres
Overige in overleg

Bestellen
NB: De gerechten zijn niet los te bestellen. Wij nemen bestellingen aan tot onze maximale capaciteit bereikt is.
Aanmeldingen ontvangen wij graag per e-mail op: smaeckmakers@gmail.com
Graag bij aanmelding doorgeven:
– aantal personen
– vis, vlees of vega
– voorkeurstijdstip van afhalen of
– datum bezorging en afleveradres.
– mobiel telefoonnummer (ivm Betaalverzoek)
LET OP: Uw bestelling is pas definitief zodra u een bevestiging hebt ontvangen.
Betaling uitsluitend middels betaalverzoek (Tikkie) via Whatapp