Provence
Provence
De meesten van ons zijn er op vakantie geweest. Zon, cultuur en bovenal een prachtige keuken. Kenmerken zijn vis, kip, verse houtige kruiden zoals tijm, rozemarijn, oregano, salie en lavendel.
En natuurlijke heerlijke wijn: als ergens de term “vakantiewijn” bedacht is, dan moet het haast wel hier zijn geweest.





Menu de france
Voorgerecht: Salade Niçoise
Een lekkere zomerse salade van sperzieboontjes, tomaat, komkommer, groene paprika, tonijn, ansjovisfilet, gekookt ei, rode ui en olijven met een klassieke vinaigrette. Geserveerd met brood en boter
Soep: Soupe au pistou (ook geschikt voor vega’s)
Een Zuid-Franse groentesoep met pistou (soort pesto, zónder pijnboompitten). Geserveerd met brood
Hoofdgerecht vlees: Coquelet rôti .Een heel gebraden haantje (ongeveer 450 gram) ingewreven met vadouvan en geserveerd met een romige dragonsaus, geserveerd met pasta-met-citroen-en-kappertjes en ratatouille
Hoofdgerecht vlees: Daube a la Provençale
Het zeer bekende Provençaalse gerecht: in rode wijn gebraiseerd rundvlees met spekjes, sinaasappel, wortel en olijven
Hoofdgerecht vega: gemengde paddestoelen
in rode wijn met o.a. knoflook en tijm. Geserveerd met groene asperges en pasta-met-citroen-en-kappertjes
Hoofdgerecht vega: beignets de courgette, lente-ui en Parmesan met een knoflook-yoghurtdip
Dessert
Dessert: Tarte au citron
De heerlijkste taarten eet je in Frankrijk en vooral de frisse citroentaart springt eruit, je kunt het extra aankleden met een bolletje vanille of merinque schuim en slagroom.
Image Sources: foodiesfeed, WOCinTechChat, GraphBerry