Tapas

Tonijn tapenade speciaal

Wij gaan elke winter een week naar Schiermonikoog om daar met vrienden en familie oud en nieuw te vieren. Er zijn niet veel restaurants op Schier maar sinds vorig jaar is daar een nieuwe wijnbar & bistro De 4 dames bij gekomen.

Naast overnachten in het hotel, kunt je er ook terecht in de nieuwe wijnbar & bistro waar je de keuze hebt uit een 100-tal wijnen en heerlijke verse gerechten in verschillende culinaire stijlen.

Wij hebben daar geborreld en daarbij verschillende hapjes van de kaart geprobeerd, o.a. boquerones en anjovis en een ortiz plank, hierbij kregen wij blikjes vis van het Baskische huis Ortiz tonijn, sardientjes en ansjovis. Geserveerd met olijven,
ansjovis-aïoli en rucola- balsamicomayonaise. Nu waren wij allemaal verrast door de Ortiz tonijn, die ze hadden aangemaakt met ketchup en kappertjes. Thuis gekomen heb ik dit recept direct uitgeprobeerd en het is een succes, dus hierbij het recept:

1 blikje Ortiz tonijn, eetlepel kappertjes, twee á drie eetlepels ketchup, peper, en een kleine beetje sriracha (scherpe peper saus) Meng alles door elkaar en serveer dit met geroosterd brood.

 

visconserven (1)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *