We zijn aan het nadenken over een vakantiebestemming later dit jaar. Met enige weemoed denk ik terug aan  onze inspiratiereis naar de Loire-streek afgelopen september. Het weer was heerlijk, de natuur prachtig en ook hebben wij de meest fantastische kastelen bezocht, zoals Villandry, Chambord, Chenoneau, d’Ussé en Langeais. Die laatste bevindt zich in het plaatsje Langeais, alwaar …

De Loire Lees verder »

Wandelend door Parijse smalle straatjes kom je langs een kleine bakker. In de etalage staan petits gateaux, macarons en madeleines. Kleine gebakjes in allerlei kleuren en smaken. Chocolade, toffee, caramel, praliné, citroencrème, pistache met abrikoos. Eindeloos eigenlijk. Je weet niet welke je zult nemen, maar dat is niet erg, want de gebakjes zijn klein. Dus je kan er gerust meer …

Tartelettes maken Lees verder »

Het is voorjaarsvakantie en veel mensen hebben vrij en gaan op vakantie naar oorden met hopelijk sneeuw. Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland zijn dan al jaren favoriet Zwitserland, ik ben er een aantal malen geweest en ik ervaar het als een beetje een bijzonder land, met een beetje bijzondere mensen. De Zwitsers die ik ik zoal …

Zwitserland Lees verder »

Voor veel mensen is sambal een lik rode scherpe saus op de rand van je bord, vergelijkbaar met zoals wij ketchup, mayonaise of andere sauzen gebruiken. In Indonesië echter is sambal een essentieel onderdeel van elke maaltijd, een maaltijd zónder is iets dat een Indonesiër zich niet kan voorstellen. Er worden tientallen soorten sambal gemaakt, van …

Sambal Lees verder »

Het is officieel winter en dus is er ruimte voor wat winters getinte gerechten die wij voor een besloten diner gaan maken. Vooraf: lauwwarme salade met champignons, walnoten en amandelen & een frambozen- gember dressing (vega) of Rillettes: smeuïge pastei van gepekelde procureur, langzaam gegaard in ganzenvet, geserveerd met brood, cornichons, en een  compote van zilverui. …

Winter is coming….. Lees verder »

Vrijdag j.l. hebben wij een avond verzorgd voor een reclameburo. Het bedrijfsuitje was vooral bedoeld voor teambuilding. Welnu, dat hebben de medewerkers aan den lijve kunnen ondervinden.Het eerste deel betrof een workshop Tapas. In duo’s werden een aantal Spaanse recepten gemaakt, zowel warm als koud, variërend van Salpicón de Marisco (salade met mosselen, octopus en …

Workshop Tapas Lees verder »

Tonijn tapenade speciaal Wij gaan elke winter een week naar Schiermonikoog om daar met vrienden en familie oud en nieuw te vieren. Er zijn niet veel restaurants op Schier maar sinds vorig jaar is daar een nieuwe wijnbar & bistro De 4 dames bij gekomen. Naast overnachten in het hotel, kunt je er ook terecht …

Tapas Lees verder »